Hechtingsboek week 51 & 52: Eerste verjaardag

“In week 51 en 52… ben ik één jaar oud! Ik heb al heel veel dingen geleerd. Ik kan nu al goed zelf zitten en ik probeer mij al aan dingen, zoals de tafel, op te trekken om te gaan staan. Ook ga ik mij nu lopend verplaatsen tussen deze dingen. Door mij een duwkar te geven kan ik leren om zelfstandig te lopen. Als ik aan het spelen ben, brabbel ik er op los. Ook zal ik reageren als jij iets tegen mij zegt of iets aan mij vraagt. Ik kan ook al zwaaien als iemand weg gaat.

Vanaf 1 jaar word ik steeds zelfstandiger. Vanaf nu eet ik ook graag mee met het avondeten. Wil je wel alle harde voeding in kleine, hapklare stukjes snijden? Anders kan ik er in stikken. Ik ontdek dat ik een eigen persoontje ben en dat ik ‘nee’ kan zeggen. Ik wil al heel veel, maar moet nog veel leren, zoals leren lopen. Dit kan er voor zorgen dat ik boos word. Ik wil namelijk iets, maar het lukt nog niet goed of het gaat niet zoals ik het wil. Daarnaast ben ik heel trots wanneer het wel lukt! Voor je het weet wil ik het liefste de hele dag staan en lopen; daar draait mijn leven dan om.”

Eerste verjaardag
Twaalf maanden geleden hield jij je baby voor de eerste keer in je armen. Het lijkt wel als de dag van gisteren. Het is tijd voor een spetterend eerste verjaardagsfeest compleet met ballonnen, slingers én een cadeautje! We vinden het leuk als je ons een foto wil sturen van je baby!hoera

Top