Rechten & Plichten: Gezondheid

Uw gezondheid is erg belangrijk. Armoede en problemen zorgen voor veel stress en veroorzaken een negatieve spiraal.  Door de stress slaapt en eet u slecht, voelt u zich slecht en bent u nog minder in staat uw problemen aan te pakken. Hierdoor worden de problemen groter, enzovoort enzovoort.

Herkent u zich hierin, dan is zaak deze negatieve cirkel zo snel mogelijk te doorbreken. Zoek hulp, bij bijvoorbeeld een wijkteam of bij Bureau Frontlijn. Bespreek met hen of uw zorgverzekering in orde is. Het hebben van een zorgverzekering is hierbij erg belangrijk. Heeft u die niet dan kunt u of de nodige zorg niet krijgen of u bouwt een schuld op. Is uw zorgverzekering in orde? Schrijf u dan in bij een huisarts en een tandarts.

Eerste Hulp Bij Ongelukken (EHBO) app
Wat iedereen direct kan doen is de EHBO app van het Rode Kruis downloaden en installeren. In en rondom het huis gebeuren soms kleine of grotere ongelukjes. Het is dan goed om te weten wat u wel en niet moet doen. Belangrijk voor uzelf, en voor uw kinderen. Installeer de app alvast en kijk hem eens door. Dan weet u in geval van een ongeluk(je) wat u moet doen. De eerste stappen zijn vaak heel belangrijk.

Top