Rechten & Plichten: Sociale lening

Wanneer na het ordenen en budgetteren blijkt dat er onvoldoende ruimte is om zelf regelingen te treffen maar de hoogte van de schuld is beperkt dan kunt u een sociale lening aanvragen via de Krediet Bank Rotterdam (KBR). Hoeveel u maximaal kunt lenen, is afhankelijk van uw persoonlijke situatie, draagkracht, woon- en gezinssituatie. Een reden voor de KBR om de aanvraag af te wijzen of het leenbedrag te verlagen is wanneer men denkt dat u door het afbetalen van de lening verder in de problemen zou kunnen komen. Let op: Het is niet mogelijk om geld te lenen voor luxeartikelen zoals een auto, boot, motor of caravan.

Voor mensen met een minimuminkomen gelden de volgende maximale leenbedragen:

  • Alleenstaande vanaf 23 jaar: € 1.650,00
  • Alleenstaande ouder: € 2.100,00
  • Gezin: € 2.400,00.

U kunt een sociale lening aanvragen als:

  • U een inkomen heeft.
  • U bent ingeschreven bij de gemeente Rotterdam, Schiedam of Spijkenisse.
  • U een geldig legitimatiebewijs heeft en indien van toepassing, een permanente verblijfsvergunning.
  • De totale schuld met het geleende bedrag betaald kan worden.

Bestaande klanten voor de aanvraag terecht bij de Kredietbank Rotterdam. Nieuwe Rotterdamse klanten die 27 jaar of ouder zijn die een aanvraag willen indienen voor schulddienstverlening gaan naar de Vraagwijzer.

Openingstijden
De Kredietbank is van maandag tot en met vrijdag geopend van 08:30 tot 12.00 uur.

Gemeente Rotterdam
Kredietbank Rotterdam
Antwoordnummer 566, 3000 WB Rotterdam.

Snelheid
Wanneer het noodzakelijk is een snelle beslissing te krijgen op de aanvraag kunt u telefonisch contact opnemen met uw klantmanager. Als u geen WWB uitkering heeft bel dan met het gemeentelijk informatienummer 14010 en vraag naar een medewerker van de KBR om uw casus te bespreken.

Top