Zwangerschapsboek week 13: Zwanger & Werk

week 13

“Hoera, al mijn organen zijn aangelegd. Ik ben nu al een compleet mensje! Voorlopig zit ik nog veilig in je buik, maar als ik straks geboren ben vind ik het heel fijn als je alle tijd hebt om goed voor mij te zorgen. Weet je al hoe je een periode van verlof kan aanvragen?”

 

 

Voorbereidingen op werk
In deze periode merk je dat je energie weer terug is. Je baby groeit hard en dat gaat steeds meer opvallen. Er gebeurt zoveel met je lichaam. Het bereidt zich voor op de grote komst! Maar niet alleen je lichaam moet zich voorbereiden. Ook is het belangrijk dat je werkgever op tijd op de hoogte is van je zwangerschap, zodat vanuit je werk de nodige voorbereidingen gedaan kunnen worden. Wanneer vraag je bijvoorbeeld verlof aan? En hoe zorg je ervoor dat je genoeg inkomen blijft houden tijdens je verlof? Een inkomen en genoeg vrije tijd om voor jezelf en je baby te zorgen spelen namelijk een belangrijke rol in het verminderen van stress tijdens en na de zwangerschap. Ook is het belangrijk om samen met je werkgever te bespreken of er aanpassingen in het werk moeten komen, als je bijvoorbeeld lang moet staan of fysiek werk verricht.

Zwangerschaps- en bevallingsverlof
Het zwangerschapsverlof en bevallingsverlof duren samen altijd minimaal 16 weken. Vanaf 6 tot 4 weken voor de uitgerekende bevallingsdatum heb je recht op zwangerschapsverlof. Je mag binnen deze periode zelf bepalen wanneer je zwangerschapsverlof precies ingaat. Na je bevalling heb je recht op minimaal 10 weken bevallingsverlof. Wat gebeurt er met je verlof als je baby te vroeg of te laat wordt geboren? Of als je baby een tijdje in het ziekenhuis moet blijven?

  • Stel je stopt 6 weken voor de uitgerekende datum met werken. Je baby wordt 1 week te vroeg geboren. Dan heb je 5 weken zwangerschapsverlof en 11 weken bevallingsverlof. In totaal heb je 16 weken verlof.
  • Stel je stopt 6 weken voor de uitgerekende datum met werken. Je baby wordt 2 weken na de uitgerekende datum geboren. Dan heb je 8 weken zwangerschapsverlof en 10 weken bevallingsverlof. In totaal heb je 18 weken verlof.
  • ls je baby langer dan een week in het ziekenhuis heeft gelegen, kan je bevallingsverlof worden verlengd. Zo kan je als moeder je baby toch een aantal weken thuis verzorgen.

Zwanger en werk
Als je een werkgever hebt, dan ontvang je tijdens je verlof een zwangerschapsuitkering (WAZO) via je werkgever of het UWV. De zwangerschapsuitkering is 100% van je dagloon. Vraag de zwangerschapsuitkering 3 weken voordat je verlof begint aan bij je werkgever. Je mag nooit ontslagen worden omdat je zwanger bent, ook niet als je een uitzendbaan hebt. Werk je als zelfstandige, dan heb je ook recht op minimaal 16 weken verlof. Vraag dan uiterlijk 2 weken voor de ingangsdatum van je verlof een Zelfstandig en Zwanger- regeling (ZEZ-uitkering) aan bij het UWV.

Zwanger en uitkering
Als je een WW-, WIA- of Ziektewet-uitkering hebt, dan ontvang je tijdens je verlof ook een zwangerschapsuitkering (WAZO). Deze zwangerschapsuitkering ontvang je dan in plaats van je huidige uitkering. Vraag deze zwangerschapsuitkering 8 weken voor de uitgerekende datum aan bij het UWV. Heb je een bijstandsuitkering of Wajong-uitkering? Dan loopt je uitkering gewoon door. Je krijgt geen aparte zwangerschapsuitkering. Heb je een bijstandsuitkering, dan moet je blijven solliciteren tot aan je zwangerschapsverlof. Tijdens je zwangerschapsverlof hoef je niet te solliciteren.

Zwanger en studeren
Als je studeert en zwanger bent, zijn er een aantal dingen waar je aan moet denken. Zorg ervoor dat je contact krijgt met je decaan of studieadviseur. Samen met hem kan je een plan maken om zo min mogelijk achterstand te krijgen op je opleiding. Ook kan je met hem afspreken wanneer je met verlof gaat en wanneer je van plan bent weer te beginnen. Zorg ervoor dat al deze afspraken zwart op wit komen te staan zodat je beide altijd terug kunt kijken welke afspraken gemaakt zijn. Bespreek eventueel met docenten dat je tijdens je verlof wat opdrachten kan maken. Dit scheelt je na je zwangerschap veel tijd!

Krijg je studiefinanciering? Dit is geen probleem. Je kan ervoor kiezen om een tijdelijke pauze in te lassen, dit houdt in dat je voor een bepaalde periode geen studiefinanciering krijgt. Je bent dan dus uitgeschreven van je opleiding. Als je wel gewoon je studiefinanciering krijgt kan het zijn dat je door de eventueel opgelopen studievertraging een deel zelf moet gaan betalen aan het einde van je opleiding. Je studiefinanciering is dan op. Wel kan je extra geld ontvangen nadat je bent bevallen. Je kan bijvoorbeeld als alleenstaande studerende ouder een eenoudertoelage krijgen bovenop je studiefinanciering. Of wanneer je partner werkt kan je een partnertoelage krijgen of een tegemoetkoming in de studiekosten.

Meer informatie
Rijksoverheid.nl/zwangerschapsverlof en bevallingsverlof
Juridischloket.nl/zwangerschap en werk
Babyopkomst.nl
Rechtopgeld.nl
Mamaplaats.nl/advies/alles-over-zwanger-zijn-tijdens-studie

Top