Zwangerschapsboek week 22

week 22

“Nu kan ik steeds beter horen! Ik hoor bijvoorbeeld je hart beter kloppen. Mijn lippen en mijn oogleden zijn nu goed zichtbaar op de echo. Weet je wat ik de hele dag in jouw buik doe? Ik slaap heel veel. Wel meer dan 12 uur per dag!”

 

Heb je steeds honger?
Je bent nu waarschijnlijk wat sneller buiten adem. Je lichaam pompt meer bloed en dat kost energie. Misschien is het je ook opgevallen dat je steeds honger hebt. Natuurlijk is het geen probleem om jezelf te verwennen met iets lekkers, maar probeer ook elke dag gezond te blijven eten. Heb je al kraamzorg geregeld? Een baby krijgen kost geld. Je hebt natuurlijk ook veel babyspulletjes nodig. Maar wist je dat je ook gratis babypakketten kan ontvangen als je zwanger bent?

Gratis babypakketten
Verschillende winkels en babysites hebben een gratis babypakket voor je klaar liggen. Deze babypakketten bevatten meestal spulletjes voor de baby zoals een speen, pampers, babyvoeding enzovoort. Heel handig dus! Vaak ontvang je informatieboekjes en kortingsbonnen op andere spullen, maar naderhand krijg je ook vaak reclame toegestuurd. Het enige wat je hoeft te doen is ze zelf aanvragen door een formulier met persoonlijke gegevens in te vullen. De meeste pakketten moeten worden opgehaald na de bevalling en soms worden ze naar je opgestuurd. Ook is er Stichting Babyspullen. Zij zamelen babyspullen in voor ouders die het niet zo breed hebben. Samen met je coach kan je een babystartpakket aanvragen als je hier interesse in hebt.

Tips
Er zijn een aantal handige websites waar je verschillende babydozen gratis kunt aanvragen:
gratis-kraampakket.nl
proefmonsters.nl/babydozen
babydozen.net
gratis-babyspullen.startpagina.nl

Top