Zwangerschapsboek week 33: Kraamfeestje

week 33

“Ik ben al behoorlijk sterk. De donshaartjes waarmee ik bedekt was, beginnen steeds meer te verdwijnen. De haartjes komen in het vruchtwater terecht, net zoals de losgelaten huidcellen en propjes huidsmeer. Dit klinkt misschien een beetje vies, maar het is juist heel goed voor mij. Ik drink dit en ontwikkel hiermee mijn maag en darmen.”

 

Gefeliciteerd!
Heb je last van slaapproblemen? Dit is heel normaal in deze periode van je zwangerschap. Probeer wel genoeg rust te krijgen. Bewust, maar ook onbewust bereid je je voor op de komst van je kindje. Dit kan ervoor zorgen dat je andere dingen vergeet. Dit wordt ook wel zwangerschapsdementie genoemd. Je bent er niet echt bij met je gedachten. Herken je dat? Dit is allemaal heel normaal!

Tijd voor een feestje
Ga je de geboorte van je baby straks goed vieren? Een kraamfeestje is een leuke manier om iedereen te laten kennismaken met je baby. Iedereen is vast heel nieuwsgierig hoe jouw baby eruit ziet. Vaak krijg je leuke cadeautjes! Ook is het fijn als je meteen iedereen tegelijk kan uitnodigen. Dit is misschien prettig voor jou, omdat het een zware periode kan zijn met slapeloze nachten. Met een kraamfeestje, heb je meteen al het bezoek gehad!

Als je kindje geboren is, ben je drukker dan je denkt. Begin daarom tijdens je zwangerschap al met het voorbereiden van het feestje. Hoe wil jij het gaan aanpakken? Maak een plan, waarin alles staat wat geregeld moet worden. Denk daarbij aan het volgende:

  • Wie wil je uitnodigen? Heb je van iedereen het adres?
  • Wanneer wil je het feestje houden?
  • Van hoe laat tot hoe laat mag iedereen langskomen?
  • Wat voor eten wil je maken?
  • Heb je nog wensen voor kraamcadeautjes?

Tips
Overleg met je coach hoe je het feestje wil organiseren. Je coach kan je helpen en informatie geven.

Top