Zwangerschapsdagboek

Je bent zwanger! Een bijzondere tijd is nu aangebroken. Je lichaam verandert in snel tempo en vooral bij een eerste zwangerschap gaat er ook nogal wat veranderen in je leven. Er groeit een nieuw leven in je buik! Je baby groeit tijdens je zwangerschap hard en is afhankelijk van jou. Het is daarom goed dat je vanaf nu gezond eet en voorzichtig aan doet. Maar er zijn ook andere dingen waar je aan moet denken, zoals het inrichten van de babykamer en het klaar maken van de vluchtkoffer voor de bevalling. Wij kunnen jou daarbij helpen!

Op dit deel van de website vindt je het zwangerschapsdagboek. Het is ingedeeld in 4o weken waarbij je precies kunt lezen hoe je baby zich van week tot week ontwikkelt en wat er met jouw lichaam gebeurt tijdens de zwangerschap. Tot slot is het een mooi moment om met je baby in je buik bezig te zijn.

Iedere pagina heeft dezelfde opbouw:

  • Iedere week wordt er een zwangerschapsthema behandeld.
  • Je leest hoe jouw ongeboren baby zich ontwikkelt in jouw buik.
  • Je leest wat er met jouw lichaam gebeurt.
  • Je krijgt meer informatie over een thema met daarbij een aantal praktische tips.

Soms staan er ook leuke oefeningen in die je samen met je coach kan doen. Om te beginnen kun je deze zwangerschapskalender downloaden en uitprinten. Zo kun je je goed voorbereiden op de komst van je baby!  Wij wensen je een gezonde zwangerschap toe!

Klik in de blauwe balk op ‘Opvoeden & Onderwijs’ en kies voor ‘Zwangerschapsdagboek’. Kies dan de juiste week.

Moeders van Rotterdam
Bureau Frontlijn

Bekijk de film “Het wonder van conceptie tot geboorte”. Deze film brengt alle fases van de zwangerschap op adembenemende wijze in beeld.

Top